Blog: VR DECK

VR vergroot je wereld

Welkom bij ons VR DECK

Er gaat een wereld voor je open. Het klinkt cliché, maar Virtual Reality (VR) doet het echt. De VR-brillen Oculus Rift en HTC Vive maken de experience zo echt, dat het lijkt alsof je daadwerkelijk in een totaal andere wereld staat. Je zou er bijna in kunnen verdwalen.

JUNCTION heeft de Oculus Rift en HTC Vive – de twee beste headsets van het moment – in een eigen VR DECK. De ruimte is een paar vierkante meter groot en gestript van overbodig meubilair. Sluit je jezelf dan de hele dag op in die kleine kamer? “Nee, zo zie ik het echt niet. Met VR ben je echt overal geweest. Eigenlijk hoef je nooit meer op vakantie”, grapt Art Director en belieVR Roel Tiemessen. “Ik vind het belangrijk dat we bij JUNCTION goed op de hoogte zijn van nieuwe technologische ontwikkelingen. En VR is zo’n nieuwe technologie. Vandaar dat we de brillen zelf in huis hebben. VR is meer dan alleen een technologie: het is een nieuw communicatieplatform.”

Roel heeft al verscheidene virtual experiences geprobeerd en meerdere brillen getest. “De eerste keer dat je zo’n headset op zet, ben je helemaal onder de indruk. Nu ik het al vaker gedaan heb, blijft het toch nog heel tof. Maar je wordt wel kritischer op de kwaliteit en gaat op zoek naar nieuwe toepassingen.”

Voor bedrijven zijn er talloze mogelijkheden om VR te gebruiken. Toch zou Roel nooit iedereen zomaar aanraden om een virtual experience in te zetten. “Veel bedrijven gebruiken het als een gimmick, maar je moet het alleen doen als het relevant is en waarde toevoegd. Daar ben ik heel eerlijk over, want zeg nou zelf: wie zit er bijvoorbeeld te wachten op een VR rondleiding door een accountantskantoor? Denk na over de belevenis die je je klanten wilt geven en dan zijn de mogelijkheden eindeloos.”

Nieuwsgierig geworden naar VR? Roel nodigt je graag uit om bij het VR DECK de brillen en experiences te komen proberen. Je bent van harte welkom!

Meer over VR en relevante experiences lees je hier.

Het VR DECK in aanbouw
Het VR DECK in aanbouw