3D Tripping. Drinking. Driving. Drugs.

3D Tripping. Drinking. Driving. Drugs.

Virtueel rijden onder invloed

De opdracht

Elk weekend sterven er twee jongeren in het verkeer door alcohol en/of drugsmisbruik. En dat moet stoppen. Maar hoe bereik je jongeren en maak je ze bewust van deze risico’s? Met deze vraag kwam Responsible Young Drivers bij ons. Een verkeersveiligheidsorganisatie uit Drachten, voor en door jongeren.

Onze aanpak

Wij zijn al enige tijd aan het experimenten met virtual reality ervaringen voor de Oculus Rift. Een unieke, nieuwe technologie die het mogelijk maakt om jongeren een impactvolle ervaring te laten ondergaan. In een virtual reality omgeving beleven jongeren gevaarlijke verkeerssituaties en de gevolgen als het mis gaat.

Vanuit JUNCTION people, ons netwerk van professionals, hebben we gezorgd voor een totaalaanpak: creatief concept, visualizing, website 3DTripping.nl (Freed), contentmanagement en PR (Pro-Time). Archivision tekende voor de technische realisatie.

Het resultaat

3D Tripping is een virtuele experience waarbij jongeren kunnen kiezen tussen de effecten van alcohol, XTC, cannabis en paddo’s op hun rijgedrag. Het maakt jongeren op een creatieve manier bewust van de gevaren van alcohol en drugs in het verkeer met als doel het terugdringen van het aantal verkeersslachtoffers. 3D Tripping is te ervaren tijdens festivals, evenementen, op scholen en feesten.  

Op 4 november 2016 wonnen we een Bright VR Award voor 3D Tripping in de categorie Beste Educatie VR. Bright reikte de prijzen voor de beste in Nederland geproduceerde virtual reality dit jaar voor het eerst uit. En daar zijn we best wel trots op.

Meer weten over mogelijkheden van Virtual Reality? Neem dan contact op met Ruth of Roel.