Blog: JUNCTION on Tour

JUNCTION on Tour

Een blog van de allereerste JUNCTION on Tour!

Door Lennart Moes

Vrijdag 12 februari: de eerste JUNCTION on Tour is een feit! Een dag om geïnspireerd te raken op het gebied van media, creativiteit en techniek. JUNCTION on Tour is een initiatief van JUNCTION People, een samenwerkingsverband tussen vijf noordelijke mediabedrijven:

  • Full service internetbureau iWink
  • av-communicatiebureau Pro-Time Broadcast & Content
  • online advertising bureau in2search
  • mobile en interactive specialist Freed
  • JUNCTION Creativity. Media. Technology.

Ondanks de griepepidemie vertrekken we met ruim 20 mensen van JUNCTION People en diverse klanten en relaties om 07:00 uur met de VIP bus vanuit Groningen. Het programma brengt ons naar drie locaties:

1. ISE beurs in Amsterdam RAI
2. Amsterdam Arena / Ziggo Sports Bar
3. Conservatorium Hotel

Via pick-ups in Drachten en Emmeloord komen we om 09.45 uur bij de ISE beurs in de Amsterdam RAI. De Integrated Systems Europe (ISE) beurs is het drukst bezochte AV, system integration and communication evenement in de wereld. Oftewel: de nieuwste mogelijkheden en technieken op het gebied van audiovisuele communicatie in brede zin wordt hier getoond. Op de ISE worden we ontvangen op de beursstand van Legamaster en krijgen we een presentatie van de nieuwste, en vele mogelijkheden van de e-Screen interactieve touch monitors.

Onder aanvoering van onze tech guide Wouter Slotengraaf bezoeken we in prettig tempo de highlights van de beurs, zonder te verdwalen op 40.000 m2 aan stands. Om stipt 12.30 uur vertrekken we naar de Amsterdam Arena voor een heerlijke lunch in de Ziggo Bar en een tweetal presentaties:

  • Marcel van de Steen; Manager Retail bij Ziggo.
  • Rutger Bregman; journalist bij De Correspondent.

We worden door Ziggo gastvrij ontvangen in de mooie Ziggo Sports Bar, direct achter vak 108. Marcel geeft ons een unieke kijk in de marketing-keuken van Ziggo. Wat is de motivatie van Ziggo om kleur te bekennen door sponsoring van een voetbalclub en wat het heeft het Ziggo opgeleverd?

Historicus en correspondent Rutger Bregman geeft een feitenrelaas over de invloed van media op ons wereldbeeld. Met zijn presentatie wil hij de ramen van het denken openen. Zijn motto “vroeger was alles slechter” wordt onderbouwd met historische en actuele statistieken. Rutger adviseert: zeg je krantenabonnement op en stop met het kijken naar het Journaal! Het nieuws focust zich op de uitzonderingen. Hoe beter het met ons gaat, hoe negatiever het nieuws.

Na de inspirerende presentaties hebben we een korte tour door de Arena tot aan het, volgens de gids, heilige veld. Niet alle Noordelingen delen deze mening :).

Vanuit de Amsterdam Arena vertrekken we naar Conservatorium Hotel in hartje Amsterdam waar we een rondleiding krijgen door dit mooie en luxueuze hotel.

Onder het genot van heerlijke wijn en versnaperingen luisteren we naar een presentatie over de nationale en internationale marketing en sales strategie van het Conservatorium Hotel. Het wordt ons al snel duidelijk dat het Conservatorium Hotel klantgericht werken tot een ongekend hoog niveau heeft gebracht.

Om 18:00 uur vertrekken we richting het hoge noorden. Op de terugreis wordt de dag geëvalueerd, wordt kennis en ervaring uitgewisseld en nieuwe ideeën met elkaar gedeeld. De positieve reacties gedurende de dag, terugreis en day-after geven een eenduidig beeld: het was een geweldige dag!

Tot de volgende JUNCTION on Tour!