junction

WhatsApp

Vraag, opmerking of behoefte aan een frisse blik? Wij zijn van 9 tot 23 uur bereikbaar op WhatsApp!

06 38 348 489

Marrit: What’s next?

Juncies komen in alle soorten en maten. Maar één ding hebben ze gemeen: ze hebben ieder een eigen specialisme. We stellen ze graag aan je voor! 

Ha Marrit, vertel eens wat over jezelf!

Ik ben Marrit, 22, en woon sinds drie jaar in Leeuwarden, waar ik Communication & Multimedia Design heb gestudeerd aan NHL Stenden.

Wist je meteen al dat je webdesigner wilde worden?

Ik ben al drie jaar als digital designer bij Junction aan het werk, maar tijdens m’n studie wist ik helemaal nog niet zo zeker of deze wereld wel wat voor mij was. CMD was heel breed. Video, fotografie, branding – alles kwam in het propedeusejaar voorbij. De twijfel sloeg in. Daarom besloot ik een minor te kiezen die totaal anders was: Sociale Psychologie. Toen beleefde ik een ‘aha-momentje’. Ik ontdekte dat een ontwerp veel meer is dan alleen mooi. Psychologie kan daar echt een rol in spelen. En na die eerste minor had ik de smaak te pakken, want ik ging verder met de tweede minor: The Next Web. Toen was ik echt om, ik wist dat ik digital designer wilde worden.

Hoe kwam je dan bij Junction terecht?

Tijdens The Next Web wilde ik, aangestoken door ambitieuze medestudenten, meteen werk maken van de praktijk. Ik stuurde sollicitaties naar verschillende digitale bureaus, waaronder Junction. Daar werd ik aangenomen voor één dag in de week. Die dag veranderde in een stage en die stage… Nou ja, the rest is history. Da’s eigenlijk ook wie ik ben. Zodra ik iets in m’n hoofd krijg, maak ik er werk van. En nu nog steeds. Zo reisde ik van september tot november als digital nomad door Portugal en Spanje.

Waar kwam dat idee ineens vandaan dan?

Om mooie dingen te zien, te maken en nieuwe mensen te leren kennen. En dat pakte heel goed uit. Thuis en op m’n werk omring ik mezelf ook het liefst met mensen. Daar krijg ik energie van. Veel van m’n collega’s zijn ook goede vrienden geworden. De sfeer zit hier ook gewoon zo goed. Die energie vind ik ook terug in de verschillende projecten, die ik samen met collega’s mag realiseren.

Wat voor projecten zijn dat dan?

Tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het portaal dat we realiseren voor Fijn Wonen, samen met collega’s in een team met Winvision. Dat doe ik door zo goed mogelijk de functionaliteiten vorm te geven naar de wensen van de gebruiker. Denk onder meer aan de menu’s, buttons, effecten en responsiviteit. Een groot project dat ook nog eens heel vet wordt. Superleerzaam!

Hoe ga jij als webdesigner te werk?

Een tevreden klant is heel belangrijk, maar nog belangrijker is de eindgebruiker. Daar moet een site voor werken. En dat die site mooi is, is maar één van de randvoorwaarden. Er zit een heuse psychologie achter. Zoals de heuristieken van Nielsen, die helpen bij het verbeteren van de usability en conversie van een website, de realisatie van een goede user experience begint al bij het maken van de wireframes van een site. Als je dat goed doet, weten mensen je site te vinden, worden ze gebruiksvriendelijk ontvangen en redden ze zich vervolgens. Maar naast een stukje psychologie moet je je als webdesigner natuurlijk ook onderscheiden met gevoel voor stijl en creativiteit en ruimtelijk inzicht.

Wat wil je nog leren?

Ik wil alleen maar beter worden. Dat doe ik door de laatste trends op de voet te volgen en toe te passen. Technieken als motion design en een nieuw platform als WebFlow – ik wil ze allemaal steeds beter onder de knie krijgen. Daarnaast wil ik meer werken voor klanten met een sociaalmaatschappelijke missie. Die ambitie komt trouwens niet helemaal uit de lucht vallen. Zo maakte ik als afstudeerproject Kliek. Een app die razendsnel het ideale ‘kliekjesrecept’ genereert op basis van restjes en je alles leert over het bewaren en bereiden van je kliekjes. Misschien wel het project waar ik het meest trots op ben, omdat het zo dichtbij me lag. Wie weet werk ik het ooit nog een keer uit!

Van één dag in de week, naar een stage en een fulltime baan. Marrit is de kleine klusjes van vroeger ondertussen allang ontgroeid, maar nog lang niet uitgeleerd. Zowel privé als professioneel blijft ze zichzelf uitdagen. Heeft ze een drive verder te komen. Portugal en Spanje waren slechts het begin, New York is ondertussen ook al afgevinkt en nieuwe avonturen staan er aan te komen! Binnenkort is ze namelijk te vinden op de Awwwards Conference in Amsterdam. Benieuwd wat ze daar gaat meemaken? Houd onze socials vooral in de gaten!