junction

WhatsApp

Vraag, opmerking of behoefte aan een frisse blik? Wij zijn van 9 tot 23 uur bereikbaar op WhatsApp!

06 38 348 489

Waar communicatie plots een uitdaging wordt

Junction-zoom

Al twee weken werkt Junction vanaf 67 thuiswerkplekken. Hoewel we gespecialiseerd zijn in communicatie, was dat best even slikken. Binnen een week tijd werden we, net als de rest van Nederland, in een compleet andere werkelijkheid gegooid. Met het verdwijnen van ‘offline’ contact, ligt ook het verdwijnen van de kernwaarden en cultuur op de loer. Voor mij als stagiaire bij Junction veranderde er een heleboel, maar ik zag dat wij als Juncies dát in elk geval niet laten gebeuren.

High fives nog steeds boven self fives

Het werken met verschillende communicatiemiddelen is voor ons geen onbekend terrein, wat ervoor zorgde dat we binnen no time konden schakelen. En ondanks dat we niet meer samen in onze vertrouwde omgeving zitten, leidt onze creativiteit er niet onder. Integendeel. Tijdens de eerste thuiswerkweek vlogen de creatieve ideeën je om de oren. In een razend tempo werden telefoonlijnen doorgeschakeld, bijna zeventig Zoom-accounts aangemaakt en lanceerden we een campagne waar we eerlijk gezegd best trots op zijn. Het fragment uit een van onze Zoom-meetings dat we op Instagram plaatsten, werd zelfs opgepikt door KPN. Wij schitteren nu in hun nieuwe commercial!

Werken vanuit een positieve mindset

Naarmate de tijd vordert, beginnen we niet alleen de snelle brainstormsessies tijdens een potje tafelvoetbal te missen, maar ook de praatjes bij het koffiezetapparaat en onze vrijmibo’s. En dus opende businessmanager Evert afgelopen vrijdag een ‘Evertsbuurtcafé’-meeting via Zoom, inclusief live muziek en speciaalbieren en krijgen we regelmatig een liveconcert van contentmarketeer Naomi met zelfgeschreven liedjes over de coronatijd.

Junction-thuiswerken

Open, energie, groei, samen en betrokken. Ik heb ze allemaal voorbij zien komen. Mooi om te zien dat onze kernwaarden niet aan een werkplek verbonden zijn, maar dat elke werknemer de kernwaarden in zich heeft. Elke Juncie heeft een stukje Junction in zich. Zo kunnen wij ook tijdens de coronacrisis nog roepen: “Kom maar door!”