fbpx

Beuk eens een rollator door het raam

Dagelijks gluur ik door de grote ramen van het bejaardenhuis in mijn straat, om glimlachend te aanschouwen hoe de oudjes tijdens het Rummikuppen de grote gebeurtenissen der vaderlandsche geschiedenis bespreken.

Toen ik afgelopen week weer langs de grote ramen liep, viel me iets op. De glazen schuifdeur bij de entree was gebarsten. Op de deur hangt tegenwoordig een briefje met de tekst: ‘is reeds gemeld’. Waar ik nogal om moest lachen, omdat ik me direct kon voorstellen hoe Truus van kamer 3b de verpleegsters elke dag een beetje meer richting een burn-out pusht met haar constante vragen over dat gebarsten raam. HET IS AL BESTELD, TRUUS.

Een buurvrouw vertelde mij over de tragische oorzaak achter de barst: een oud vrouwtje was zo ontzettend langzaam het gebouw ingelopen, dat de schuifdeuren – die toch al ingesteld zijn op de snelheid van de gemiddelde tachtigjarige – op een al net zo langzaam tempo op haar af waren gekomen. Nou had deze heldin als een ware Indiana Jones tussen de sluitende deuren weg kunnen schuiven, maar in plaats daarvan ging ze voor een meer radicale oplossing: ze gooide haar rollator in de strijd om aan de naderende dreiging te ontkomen.

Het is 2019 en het aantal ontwikkelingen in onze sector is groter dan het aantal keren dat Truus van 3b verzorgster Jannie aan de mouw heeft getrokken om te melden dat er iets met die schuifdeur aan de hand is. Social media, Virtual Reality, drones en kunstmatige intelligentie worden langzaam maar zeker dagelijkse kost en organisaties moeten steeds transparanter worden om geloofwaardig te blijven.

“Toch kom ik in mijn werk dagelijks bedrijven tegen die rustig verder slenteren terwijl ze de schuifdeuren langzaam op zich af zien komen.”

Toch kom ik in mijn werk dagelijks bedrijven tegen die rustig verder slenteren terwijl ze de schuifdeuren langzaam op zich af zien komen. Die nog aan het overwegen zijn of zij misschien ook iets met social media moeten, terwijl hun concurrentie ondertussen hun klanten via WhatsApp, Facebook én Instagram binnenhengelt. En die vooral bang zijn dat iedereen die langs hun social mediakanalen loopt, door de ramen kan zien dat de complete directie nog zit te Rummikuppen.

Zie je die schaduwen links en rechts? Dat is de concurrentie die je voorbijsnelt. Of nou ja, die schuifdeuren die op je af komen dan. Ik roep je graag op om het dit jaar anders te doen. Beuk die rollator er eens goed tussen en wees niet bang voor Truus van 3b of een paar scherven. Dan gebeuren er mooie dingen. En heb je nog rollators nodig? Ik weet een paar hele goede in Leeuwarden, Amsterdam en Groningen.