fbpx

Online marketing

Je hebt misschien al een website voor je bedrijf, gebruikt socialmediakanalen en gooit er af en toe een betaalde advertentie tegenaan. Maar toch blijven de websitebezoekers en conversies uit. Wat gaat er verkeerd? Daar denken de specialisten die Junction in huis heeft graag over mee. Wij geloven dat goede onlinemarketing-tools elkaar versterken, en dat je met een steengoede strategie het mooist haalbare resultaat neerzet: meer conversies.

Online marketing in Leeuwarden

Onze experts op het gebied van SEO, SEA, CRO, social media marketing in Leeuwarden weten hoe ze jouw doelgroep bereiken en doelstellingen behalen. Weet je zelf nog niet wie of wat dit zijn? Ook geen probleem, dan nemen we dat als startpunt.

Voor grote en kleine bedrijven

Wij zijn er voor iedereen: of je al een gevestigde naam bent, of als MKB’er jouw bedrijf naar een hoger level wil tillen. Wij bepalen samen met jou de richting en strategie van je bedrijf, en passen onze werkzaamheden daarop aan. Behoefte aan een compleet nieuwe website en social strategie? Of neem je liever alleen een online marketing pakket af? Dat kan allemaal. 

Growth marketing

Wat je wens ook is, wij hebben kennis in huis van verschillende online marketing disciplines. Zo werken wij altijd aan de hand van het growth-model: een marketingplan waarmee we alle diensten van online marketing – e-mailmarketing, Google Ads, conversie optimalisatie, social ads en SEO – tegelijk inzetten. Zo zien we wat de effecten van die platformen zijn en welke meerwaarde ze hebben voor jouw dienst of product.

We adviseren een looptijd van minimaal een half jaar, zodat we daarna samen kunnen evalueren met welke dienst(en) je het beste rendement behaalt voor je bedrijf en waarmee je door wil gaan. Wij leveren maatwerk dat afgestemd is op jouw organisatie, waardoor je de online marketing-tools op de best mogelijke manier inzet. We vertellen je graag meer over de meerwaarde van al die disciplines. 

SEO

Jouw klant moet jou weten te vinden, het liefst zo makkelijk mogelijk. Het vereenvoudigen van die zoektocht begint met SEO, oftewel Search Engine Optimization. SEO is altijd het startpunt van gepersonaliseerde online marketing. Met SEO maken we je site zo vindbaar en gebruiksvriendelijk mogelijk, verhogen we de autoriteit én voorzien we hem van de juiste content. Een zoekwoordanalyse en/of doelgroepanalyse bepaalt de te varen koers. Vervolgens (her)schrijven onze copywriters teksten voor jouw website en zorgen onze webdesigners en developers indien gewenst voor een webpagina met een fijne gebruikservaring. Alles voor het langetermijnsucces van je online vindbaarheid.

Vraag een gratis websitescan aan

Benieuwd naar de prestaties van je website? Vraag een gratis websitescan aan!

Liever direct contact? Neem hieronder contact op via telefoon of WhatsApp.

SEA

Voor de korte termijn is er SEA, oftewel Search Engine Advertising. Hiermee genereren onze online marketeers door betaalde Google-advertenties direct verkeer op jouw website. Ze zetten graag een uitnodigende en activerende campagne voor je op, en monitoren en sturen die bij waar nodig. Alles voor het maximale aantal conversies voor jouw bedrijf. Als finishing touch richten we rapportagetools in waarmee we je op de hoogte houden van de resultaten, zo blijft het gezamenlijke doel altijd in zicht.

Social media marketing

Soms is een potentiële klant niet op de hoogte van je diensten. Of beter: nóg niet. Met social media marketing bereiken we deze mensen alsnog. Via de verschillende platforms die het social medialandschap telt, vergroten we de klantloyaliteit en -tevredenheid en creëren we merkvoorkeur, om maar een paar voordelen te noemen. Let wel: waar en hoe jij jouw klanten kan bereiken, verschilt. Het ene platform is daarvoor geschikter dan het andere. No worries: of je nou een internationale of lokale speler bent, wij verzorgen een aanpak op maat met een gezonde mix van SEO, SEA, CRO en social media.

CRO

Zo, SEO, social en SEA hebben voor verkeer gezorgd, de bezoekers weten je website te vinden. Maar hoe richt je je website zo in dat potentiële klanten makkelijk naar de offerte pagina worden geleid? Of dat ze de productpagina en winkelmand weten te vinden? Wij voeren AB-testen, heatmaps en recordings uit om aan de hand  data te concluderen wat de beste inrichting van je website is. Die is heel belangrijk, want die zorgt dat je ook iets dóét met al dat verkeer op je site.

E-mailmarketing

Potentiële klanten vinden het fijn als je hen bij voornaam noemt. Dat vind je zelf ook. Dit is slechts een van de voordelen die e-mailmarketing biedt. Naast de persoonlijke touch is het ook nog eens een snelle en effectieve vorm van marketing die heel goed meetbaar is. Zo houden we voor je bij welke mails aankomen, of ze geopend zijn en op welke links geklikt is. Ideaal voor acquisitie, retentie, loyaliteit en branding.

Wat is onze werkwijze voor online marketing?

Weten wat wij voor je kunnen betekenen? We zetten de diensten die Junction biedt graag nog even op een rijtje.

1. Brainstorm
Tijdens een kickstart brainstormsessie kijken we samen naar hoe jij je online wil profileren. Wat zijn je kernactiviteiten? Wat is je waardepositie? Hoe wil je je onderscheiden? En wat zijn je doelstellingen? 

2. (Jaar)plan op maat
Als we in kaart hebben gebracht wat je visie en doelen zijn, gaan wij aan de slag met een plan op maat. We beslissen op welke manier we de verschillende onderdelen van de growth-methode gaan inrichten en geven inzicht in de uitvoering en werkzaamheden die wij uit handen nemen. Natuurlijk hoort daar een kostenplaatje bij, dat schetsen we in deze fase.

3. Campagne set-up
Maar voor we beginnen aan de uitvoering, moet de campagne eerst nog opgezet worden. We installeren de tools die je nodig hebt – denk aan Google Analytics, Tag Manager en Search console, Google Ads en onze SEO tool en  – en bereiden de campagne voor.

4. Maandelijkse werkzaamheden
Afgestemd op het maatplan, voeren wij maandelijks de afgesproken werkzaamheden uit. Afhankelijk van de fase van de campagne, gaat dat om SEO en SEA, CRO, social media marketing en website optimalisatie.

5. Analyse
Dit alles doen we natuurlijk met een voorbedacht doel, dus achter de schermen analyseren wij alles wat er gebeurt op je website en social kanalen.

6. Rapporteren
Uit die analyse rollen natuurlijk conclusies. Waar weten potentiële klanten je te vinden en waar moeten we eventueel zeilen bijzetten? We rapporteren maandelijks onze bevindingen aan je, en maken ruimte om aanpassingen door te voeren en de campagne te optimaliseren.

7. Herhalen
En zo herhalen we alle bovenstaande punten om uiteindelijk tot je doelstellingen te komen. We adviseren om campagnes minimaal een half jaar te laten lopen, omdat de resultaten dan pas betrouwbaar zijn. Maar natuurlijk gaat ook dat in samenspraak met jou. We kijken ernaar uit om samen te werken!

Dus, wanneer gaan we los?

Wij zijn inmiddels aan het stuiteren van enthousiasme en hebben zin om aan de slag te gaan. Jij ook? De koffie staat klaar, dus neem vooral contact op voor meer informatie of om een kickstart brainstormsessie in te plannen.

Expertises

Vragen?

Neem contact op met Monique als je meer wilt weten. Ze helpt je graag!

Contact opnemen

Merken waarvoor we werken

Onze specialisten

Meer weten over online marketing?

Liever direct contact? Neem hieronder contact op via telefoon of WhatsApp.