fbpx
Ben je op zoek naar nieuw personeel?

Wij helpen je graag!

Neem contact op

Homerun: sla andere werkgevers uit het veld!

blog-homerun

Daar ga je dan, werkgever met je vacaturetekst. IJverig typend met twee vingers, tongetje in de mondhoek. Een beetje ‘spin in het web’, wat ‘mensenmens’, een snufje ‘dynamische organisatie’. Vergeet ‘flexibiliteit’ en ‘hands-on’ niet. Prachtig! Nog even wat ‘out-of-the-box’ en – deze mag niet ontbreken – ‘jonge en hippe organisatie’. Hop, op LinkedIn. Dat zal ze leren, die ‘tech-savvy’ millennials. Nu hoeven ze alleen nog vóór 1 augustus een traditionele sollicitatiebrief naar Janny van P&O te sturen.

Klaar met de sollicitatiebrief

Is het tijd om de traditionele sollicitatiebrief vaarwel te zeggen? Voor sommige functies wel, wat mij betreft. Want wil je als werkgever een beeld krijgen van iemands creativiteit, dan is het misschien niet wenselijk dat iemand eerst uitgebreid “goede sollicitatiebrief voorbeeld” heeft zitten Googlen – been there, done that – en zijn verhaal in dit template propt. In onze eigen zoektocht naar een sollicitatiemethode voor Junction stuitten we op het programma Homerun. Een website waarmee je een eigen vacatureplatform vormgeeft en een sollicitatieprocedure nét even anders verloopt. En nee, ik word niet gesponsord door Homerun. Ik ben alleen erg enthousiast. 

“Als jij een dier was…”

Homerun biedt de mogelijkheid een sollicitatieformulier op te bouwen waarmee je meer te weten komt over een sollicitant. Je kunt ervoor kiezen om iemand die traditionele brief te laten uploaden (saai), maar kunt sollicitanten ook vragen laten beantwoorden. En om dat formulier te maken hoeft dat tongetje niet eens in de mondhoek, beloofd. Bij de vacature voor Copywriter & Contentmarketeer waarmee we een tijd terug onze nieuwe ster Johan binnenhengelden kozen we voor vragen die wat creativiteit vereisen. Dus niet alleen ‘Waarom wil je bij ons werken?’, maar ook ‘Wat haat jij?’ en ‘Als jij een dier was, welk dier zou je dan zijn?’. Belangrijk is dat de vragen passen bij het type functie en organisatie. Geloof mij: hiermee kregen we een goed beeld van creativiteit en schrijfvaardigheid. Bovendien hadden we een hoop lol, ook wat waard.

homerun-blog
Antwoord van stagiair Werner Bouma op de dierenvraag.

Recruiten als teamsport

Hier volgt een interessant stukkie voor Janny van P&O. De beoordeling van sollicitanten gaat bij Homerun anders dan anders. Je kunt binnen Homerun een team samenstellen dat de sollicitanten met maximaal vijf sterren beoordeelt en opmerkingen plaatst. Alleen zichtbaar voor het team, uiteraard. Binnen Homerun heb je inzicht in welke sollicitanten de meeste sterren hebben. Dit zijn de sollicitanten die wij bij Junction uitnodigen voor een gesprek. Bij ons is het beoordelingsproces dus behoorlijk democratisch geworden. De communicatie met de sollicitanten verloopt ook via Homerun. Zo kan het hire team altijd inzien of iedereen bericht heeft gehad en kunnen de gesprekken beginnen.

homerun

Bron: https://www.homerun.co/

Wat voor werkgever ben jij?

Inmiddels hebben we Homerun ook succesvol voor een aantal van onze opdrachtgevers ingezet. Vergeet alleen niet stil te staan bij wie jij bent als werkgever voordat jij je ook stort op een nieuwe sollicitatieprocedure. Denk na over hoe je overkomt, wat je iemand te bieden hebt, hoe je nieuwe mensen onthaalt en hoe de cultuur is. Het is belangrijk dat al die onderdelen bij elkaar passen voordat je kijkt of een programma als Homerun hierop aansluit. Anders heb je het binnenhalen van nieuwe mensen straks eindelijk onder de knie, maar kun je ze niet behouden…

Wij kijken graag naar het hele werkgeversmerk voordat we je helpen om nieuwe mensen aan te trekken. Benieuwd hoe? Lees dan het verhaal van mijn collega Marcel of neem contact met me op via sanne@junction.nl.