fbpx

Inspirerende webshops met een verhaal

‘Emotional shopping on any device’ a.k.a Shopware. Shopware is in Nederland nog niet bij iedereen bekend, maar de verwachting is dat dit e-commerceplatform ook ons land niet stilletjes voorbij zal gaan. Junction mag zich één van de Shopware Solution Partners in Nederland noemen en daarom vertellen wij jou graag meer over wat Shopware is.

Wat is Shopware?

Shopware is open source e-commerce software, afkomstig uit Duitsland. Het bedrijf is ruim zeventien jaar actief en telt inmiddels meer dan 60.000 installaties, 2.500 plugins en 1.200 partners wereldwijd. Dit maakt Shopware één van de meest succesvolle Europese leveranciers op het gebied van e-commerce software. Bekende merken die gebruik maken van Shopware zijn L’oreal, Haribo, M&M’s, Gaastra, Bruno Banani en Stabilo.

Shopware 5 focust zich op storytelling en user experience en hoopt hiermee de inspirerende en emotionele kant van e-commerce tot leven te brengen. Shopware is simpel gezegd te vergelijken met het in elkaar zetten van een IKEA-kast. Alle onderdelen (e-commercefunctionaliteiten) zijn er al, jij hoeft ze alleen nog maar op de juiste manier samen te voegen tot een samenhangend geheel. Denk hierbij aan zoekfilters, kortingsregels, flexibele headers en blogposts.

Daarbij moet wel gezegd worden dat de kwaliteit uiteraard niet te vergelijken is met een IKEA-kast. Alle plugins die Shopware biedt moeten namelijk aan strenge kwaliteitseisen voldoen. Zo zijn de uitstekende plugins te herkennen aan de badge ‘Gecertificeerd Shopware’.

Een greep uit Shopware’s plugins

Hieronder hebben we een klein aantal van de vele plugins die Shopware 5 biedt uitgelicht:

Vrijheid in het plaatsen van uitingen

Wil je nieuwe afbeeldingen of video’s plaatsen? Of misschien een andere tekst op een van je banners? Shopware biedt een ontwerpmodule in de back-end waarmee jij als webshopeigenaar de vrijheid hebt om zonder enige programmeerervaring het uiterlijk van jouw webshop te veranderen.

Door middel van een simpel ‘drag & drop’ systeem kun je gemakkelijk producten, banners, video’s, teksten en andere uitingen plaatsen. Wat knippen hier, schuiven daar en in een mum van tijd heb jij jouw pagina een nieuwe look gegeven.

Gepersonaliseerde ervaringen

Met Customer Streams toon je gepersonaliseerde content aan klanten die voldoen aan bepaalde criteria. Zo kun je bijvoorbeeld op maat gemaakte aanbiedingen tonen aan mannelijke klanten die in het afgelopen half jaar zwarte sneakers bij jou hebben gekocht. Shopware biedt hiermee de mogelijkheid om je klanten, producten of nieuws te tonen waar zij ook echt in geïnteresseerd zijn.

Dynamische productinformatie

Shopware biedt, ter bevordering van het storytelling-aspect, ook steeds meer mogelijkheden in het plaatsen van content rondom producten. Zo kun je ervoor kiezen om productdetails te tonen nadat een bezoeker op een afbeelding geklikt heeft. Mocht je meer willen laten zien dan alleen productdetails, dan is een informatiepagina ook een optie.

De klant kan vervolgens op een gemakkelijke wijze het product in het winkelwagentje stoppen of ervoor kiezen om nog even verder te winkelen.

Shopware Community Store

Alle plugins zijn beschikbaar via de Community Story. De Community Store beschikt over ruim 25.000 uitbreidingen.

Wil je gebruikmaken van een bepaalde functionaliteit die nog niet ontwikkeld is? Bijvoorbeeld de koppeling met een voor Shopware onbekend voorraad- of kassasysteem? Dat hoeft gelukkig geen probleem te zijn. Shopware staat namelijk open voor eigen ontwikkelde uitbreidingen. Hierdoor kun je dus een webshop bouwen die volledig voldoet aan jouw wensen en behoeften.