fbpx
boek, ontwerp, redactie

Veiligheidsregio Groningen De lange adem van Veiligheidsregio Groningen

De coronacrisis eiste doorzettingsvermogen. Niet alleen van patiënten en zorgverleners, maar van alle Nederlanders. Ook Veiligheidsregio Groningen hield zich dapper staande en zag juist in deze periode de kracht van de Groningse mentaliteit. Reden genoeg om die volharding te eren met een boek waarin de impact van corona op rauwe wijze zichtbaar wordt: ‘Lange adem’. Wij verzorgden de naam, vormgeving en eindredactie. 

opdrachtgever
Veiligheidsregio Groningen
branche
overheid
tags
boek, ontwerp, redactie

Indringende portretten

Het doel was om de verhalen ‘dicht op de mens’ en met Groningse eigenzinnigheid neer te zetten. En wie past daar beter bij dan fotograaf Joram Knol? Zijn indringende zwart-witfotografie vertelt samen met de teksten van journalisten Esther Walstra en Lieke van den Krommenacker een indrukwekkend verhaal. Aan het woord komen onder andere de rector van Vindicat (die de New York Times te woord moest staan na het beruchte skireisje), medewerkers van het geëvacueerde asielzoekerscentrum in Delfzijl en collega’s van VRG die zelf besmet raakten met het coronavirus. 

In de greep van corona

Als cover kozen we voor een abstracte weergave van een ademwolk, die de titel ‘Lange adem’ in zijn greep houdt, net zoals de provincie in de greep van corona verkeerde. In de verdere vormgeving van het boek is de mens, en daarom de fotografie centraal gezet. Door de kleurrijke, veelzijdige vormgeving komen de zwart-witportretten optimaal tot hun recht en wordt de ruimte geboden aan verhalen vanuit verschillende perspectieven.