fbpx
webdesign, development, content

Afeer Dit is Afeer: de website

Je bent jong en je wilt wat

Dat geldt niet alleen voor mensen, maar ook voor bedrijven. Als je aan de vooravond staat van de oprichting van een nieuw bedrijf, dan denk je na over zichtbaarheid en vindbaarheid. Dat er een website moet komen, staat buiten kijf. Een online visitekaartje, waarop diensten of producten omschreven worden, waarmee je zichtbaar en vindbaar wordt: het lijkt het antwoord op alles. Maar wat als je een jaar na oprichting opmerkt dat je je verhaal anders wilt vertellen?

opdrachtgever
Afeer
branche
maatschappelijk
tags
webdesign, development, content, animatie
resultaat
play

Let’s start from scratch

Een herkenbare situatie voor Afeer, een bedrijf uit Oost-Groningen dat dé matchmaker tussen werkgevers en werkzoekenden uit de Participatiewet is. In plaats van een aantal kleine aanpassingen toe te passen, besloten ze onder het mom ‘half werk is geen werk’ dat er grotere veranderingen moesten plaatsvinden. Geen statische, informatieve website meer, maar een vooruitstrevende website. Een website die ondanks de hoeveelheid aan informatie ‘less is more’ uitstraalt en mensen inspireert. Daar weten we bij Junction wel raad mee!

Vernieuwend, inspirerend, interessant

Toen de website van Paradiso als voorbeeld werd genoemd, liep het water bij onze webdesigners in de mond. Om van het statische karakter af te komen, gingen we aan de slag met vernieuwende animatietechnieken. Grote elementen, een ticker en afbeeldingenloaders bijvoorbeeld. 

Ervarings- deskundigen aan het woord én in beeld

Om de waslijst aan informatie te bundelen en inspirerend en interessant te maken, besloten we niet te willen vertellen wat Afeer doet, maar het te laten zien middels verhalen uit de praktijk. Verhalen van opdrachtgevers, medewerkers en voormalig werkzoekenden. Want wie kan er nu beter vertellen wie Afeer is en wat Afeer doet dan ervaringsdeskundigen zelf? We gingen aan de slag met contentcreatie; organiseerden interviews op anderhalve meter, reden voor de fotografie door heel Nederland en maakten een video waarin alles samenkomt. 

Het resultaat?

Een website die minstens zo verfrissend is als de aanpak van Afeer. Inspirerend, visueel aantrekkelijk en tekstueel interessant. En niet onbelangrijk, terwijl jij door de website scrolt, voel je met elke vezel van je lichaam: dit is Afeer.