fbpx
packaging design, packaging production

Kabrita Meer dan een blik (ont)werpen

Van Nederland tot China: er is bijna geen land op de wereld waar géén baby- en kindervoeding van Ausnutria te krijgen is. Kabrita, een van Ausnutria’s internationale merken, produceert een unieke lijn flesvoeding, papjes en knabbels op basis van Nederlandse geitenmelk. Dat ook de bijbehorende verpakkingen van Nederlandse bodem komen is geen toeval, want die mochten wij verzorgen. En dat van ontwerp tot technische realisatie!

opdrachtgever
Ausnutria
branche
baby- en kindervoeding
tags
design, packaging

Vanuit Ausnutria kwam de vraag om het vertrouwde gezicht van Kabrita in alle landen gelijk te krijgen. En dat is meer dan alleen een blik (ont)werpen. De landspecifieke wet- en regelgeving heeft namelijk direct invloed op het design van de verpakkingen. De opmaak en het wijzigen van de verpakkingen vraagt om nauwkeurigheid en een feilloos eindresultaat. Gelukkig weet ons packaging-team daar raad mee!

Optimale samenwerking

In een project als dit, draait het om optimale samenwerking met de klant. We schakelen snel, we denken mee – zowel technisch als creatief – en werken accuraat: check, check, dubbel check. In overleg met Ausnutria hebben we de bestaande designs onder de loep genomen. Door creatief om te gaan met de beschikbare ruimte, en met behoud van de herkenbare huisstijlelementen van het bestaande design, is het gelukt om een gebalanceerde verpakkingslijn te produceren die voldoet aan alle wet- en regelgeving én aan de wensen van Ausnutria.

Ontwerp vastgelegd

In heel Europa vind je in de schappen van supermarkten en drogisterijen de herkenbare Kabrita-blikken met, afhankelijk van het land, Engelse, Duits, Spaanse of Nederlands-Franse opschriften, maar ook vele andere Kabrita-verpakkingen. In Nederland vind je ze bij Jumbo en Etos. Daarnaast hebben wij voor Ausnutria een huisstijlhandboek voor de opmaak van verpakkingen gemaakt, waarin de keuzes van het ontwerp en de positionering van de vaste grafische elementen zijn vastgelegd. Zo kunnen nieuwe en bestaande verpakkingen in de toekomst efficiënt worden opgezet of worden aangepast.