fbpx
content, visuele identiteit

Gemeente Noardeast-Fryslân Een identiteit met karakter

Toen gemeentes Ferwerderadiel, Dantumadiel, Dongeradeel en Kollumerland samengingen, ontstond een geheel nieuwe gemeente: Noardeast-Fryslân was geboren. En hoewel de ware identiteit van deze gemeente allang terug te vinden was in alles wat de bijbehorende plaatsen bijzonder maakt, moest hij nog wel gevat worden in een visuele identiteit. Aan ons de schone taak om die te maken!

opdrachtgever
Gemeente Noardeast-Fryslân
branche
overheid
tags
visuele identiteit, content

DNA van Noardeast-Fryslân

De échte identiteit van een gemeente zit in het DNA, in iedere vezel, elk atoom – de mensen. Daarom gingen wij niet alleen, maar samen met de inwoners van de gemeente op zoek naar wat Noardeast-Fryslân zo bijzonder maakt. En dat vonden we. Het bleek een combinatie van karakteristieke kenmerken van de omgeving en de karaktervolle inwoners zelf. Een identiteit om jaloers op te zijn!

Letterlijk en figuurlijk een veelzijdig karakter

De nieuwe gemeente heeft een meerzijdig karakter. Mensen die niet opscheppen over wat ze doen, maar ondertussen toch heel veel voor elkaar krijgen. Een gemeente waar je de mensen wilt leren kennen, een gemeente voor iedereen. Dat karakter hebben we geprobeerd te vatten in de nieuwe huisstijl.

play

Met karakter

Het lettertype ‘Noardeast-Fryslân’ was geboren. De karakters in het logo staan symbool de onderscheidende kwaliteiten van de gemeente en inwoners: grutsk, iepen, behelpsum, rêst, trochsetters, romte en mienskip. Zo is de gemeente Noardeast-Fryslân letterlijk en figuurlijk een gemeente met karakter!