fbpx
content, development, webdesign

Wetsus Een website van Europees niveau

Zeg je Nederland, dan zeg je water

Het zal dan ook niemand verbazen dat het Europees kenniscentrum voor duurzame watertechnologie ‘gewoon’ in ons kikkerlandje te vinden is. Vanuit een indrukwekkend pand in Leeuwarden houdt Wetsus, zoals het heet, zich bezig met vooruitstrevend onderzoek en Europese projecten op het gebied van water. Wat er nog ontbrak? Een website waarop de uitstraling en kennis van Wetsus feilloos gecombineerd worden. 

opdrachtgever
Wetsus
branche
watertechnologie
tags
webdesign, development, content
resultaat
play

Een complex verhaal behapbaar verteld

Wetsus is toekomstgericht, duurzaam en vooral innovatief. Ze houden zich bezig met onderzoek, ondernemerschap en onderwijs. Hun drie pijlers. Hierbij komt een heleboel informatie kijken. Aan ons de uitdaging om hun vooruitstrevende karakter en al hun informatie overzichtelijk samen te voegen in de nieuwe website en het te presenteren met een functioneel en visueel herkenbaar design. Een vernieuwende opmaak was essentieel. Wetsus heeft een complex verhaal dat nu behapbaar wordt verteld. De homepage is als een warm bad en dient als portaal voor actualiteiten, de drie pijlers en projecten. Vervolgens duik je in het diepe en lees je in detail, maar niet in lappen tekst, over uiteenlopende, watergerelateerde onderwerpen.

Een bijpassend extranet

De onderzoeken en projecten van Wetsus zijn geen makkelijke kost. Schrijven is schrappen, minimalistisch is key. De onderzoeksthema’s, weergegeven met cirkels, zijn gecategoriseerd in vijf thema’s met ieder hun eigen kleur. Dit zorgt voor een simpele herkenning, wat in een lijst-weergave of op vervolgpagina’s ook weer makkelijk te herleiden en herkennen is. Dat informatie overzichtelijk moest worden weergegeven, gold niet alleen voor de website zelf. Voor Wetsus was de koppeling met het extranet ook belangrijk. In deze online omgeving hebben medewerkers van Wetsus de mogelijkheid om cases, studies en informatie rondom thema’s waar zij aan werken met elkaar te delen. 

Geen water te diep

Tot slot zorgden we als het zeil op een schip, voor een duwtje in de rug in vindbaarheid van de website. We verzorgden zoekwoordanalyses, het webdesign, de technische realisatie en een deel van de content. Het resultaat van onze samenwerking? Online hebben zowel medewerkers als andere geïnteresseerden nu alle benodigde informatie tot hun beschikking. En dat alles op een website die recht doet aan het vooruitstrevende karakter van Wetsus.