fbpx
design, visuele identiteit, website

MICA MICA: eindeloos creatief

De Media Innovatie Campus wordt niet zomaar een plek. Het wordt een broedplaats voor honderden studenten van diverse media- en creatieve opleidingen op mbo en hbo. In dit nieuwe netwerk werken zij samen met kennisinstellingen en bedrijven, delen ze kennis met elkaar en jagen ze nieuwe ideeën na. Het wordt een plek die in Leeuwarden en Friesland begint, maar daar bij lange na niet eindigt. De ambities voor hét centrum voor de innovatieve en creatieve economie zijn namelijk grenzeloos.

opdrachtgever
MICA
branche
creatieve industrie
tags
visuele identiteit, design, website
resultaat
www.mediainnovatiecampus.nl

De creatieve vaandeldrager

MICA’s missie? Een creatieve campus met impact worden. Wij mochten met vorm, tekst en web de basis leggen. We organiseerden een creatieve sessie voor alle stakeholders, waarin we ons op de merkidentiteit stortten. Vervolgens schreven we een manifest om de missie in de juiste woorden te vangen. De vaandeldrager van die ambities, de naam, mocht niet ontbreken. MICA bleek ‘the perfect fit’. En niet zonder reden: het acroniem bekt niet alleen lekker, maar is ook menselijk. Daarop voortbouwend, creëerde Okkinga Communicatie het communicatieconcept ‘Connecting creative worlds’.

Alles is verbonden

Zoals de campus in de toekomst verbindingen legt tussen studenten, kennisinstellingen en bedrijven doet MICA’s visuele identiteit dat ook. De combinatie van ronde en vierkante vormen representeert de creatieve en digitale wereld. Het resultaat? Een eigen en onderscheidend woordbeeld. Krachtig en kleurrijk. Perfect passend bij de ambities van MICA, dat als campus boven het maaiveld wil uitsteken. Het logo is op meerdere manieren een fundament voor de creatieve hub. Zo vormt het ook de basis voor alle uitingen, die door studenten en partners van de campus kunnen worden gebruikt op basis van een brand guide.

Impactvolle campus, impactvolle site

Een dynamische campus verdient een even dynamische site. Op de site aangekomen, wordt je meteen begroet door het transformerende logo. Na het laden, leggen vijf pilaren de basis voor de achtergrond, mogelijk gemaakt door Flexibel Grid-based Design. Wanneer je verder navigeert, verandert de cursor van kleur en grootte en vloeien de achtergronden in elkaar over op basis van contenttype, in het blauw, groen en rood dat MICA kenmerkt. En dat is slechts het tipje van alle interactieve elementen, die helemaal in lijn zijn met de vernieuwende ambities van de campus. Een ding is zeker: deze site leeft, deze site ís MICA.

play

What’s next?

Met een fundament waar nog jaren op kan worden voortgebouwd, is de reis van dit creatieve en innovatieve centrum nog maar net begonnen. En die reis helpen wij nog verder vorm te geven. Zo staat er een presentatieformat klaar om mensen mee te nemen in de missie, zijn we al druk bezig met de tweede fase van de website en zetten we onze samenwerking met Okkinga voort om MICA niet alleen te helpen met de next steps, maar next level te maken. Verwacht dus nóg meer van deze bijzondere plek!