fbpx
design, visuele identiteit, website

Sophias Sophias: Urban Bistro & City Garden

Een horecaconcept met een koninklijke touch, midden in Leeuwarden. Sophias is een all-day restaurant waar je van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat welkom bent voor hapjes en drankjes. We maakten de huisstijl en website, legden de basis voor de merchandise en gevelreclame en dachten mee met het interieur.

opdrachtgever
Sophias
branche
horeca
tags
design, visuele identiteit, website

Het beslissende ingrediënt

Het startpunt van onze conceptsessies? Een nieuw horecaconcept voor Leeuwarden bedenken. Luxueus, maar ook toegankelijk. En een ‘Urban Bistro’ of ‘City Garden’, die hadden ze nog niet in ús stadsje. Een primeur dus! De naam was gauw gevonden. Sophias refereert namelijk niet alleen naar de Sophialaan, waar de zaak zich bevindt, maar is ook een eerbetoon aan voormalig majesteit der Nederlanden, Sophia Frederika Mathilda. Dat lokale gouden randje vormde het beslissende ingrediënt in onze uitdaging.

Koninklijk lokaal

Hare majesteits handtekening drukte letterlijk een stempel op de huisstijl. Zo zijn de letter ‘-s’ en de kroon gebaseerd op het monogram van Sophia. Dat hebben we gecombineerd met de kleuren messing en royal blue, wat weer naar het geel en blauw van Leeuwarden verwijst. Voeg daar het klassiek moderne lettertype met karakteristieke, snijdende punten aan toe en er ontstaat een huisstijl met ‘royal touch’, die naadloos aansluit bij het interieur. De indeling van de zaak voldoet overigens ook aan de briefing. Zo kun je in de Urban Bistro dineren met kleinere gezelschappen en is de City Garden een mooie toegankelijke plek voor een lekkere borrel met familie, vrienden of collega’s.

Een royaal welkom

Of je nou een reservering plaatst op de website of het Sophias binnenloopt; na een klik of stap waan je je in de verwelkomende wereld van messing en royal blue. Online door de weelderige fotografie, offline door het interieur dat rijk is aan prachtige details. Het restaurant heeft haar plekje in Leeuwarden ondertussen meer dan veroverd.