fbpx
webdesign, development, merkpositionering

Vestigen in Friesland Vestigen in Friesland helpt ondernemers verder

Dat het in Friesland goed vertoeven is, hoeft niemand ons meer te vertellen. Hier worden innovatieve ideeën geboren. Aan de toekomst gewerkt. Dromen werkelijkheid. Vestigen in Friesland, een initiatief van verschillende Friese gemeenten, ondersteunt gevestigde én nieuwe ondernemers hierbij. Maar vóórdat het initiatief dromen kan verwezenlijken, moest eerst hun eigen naam gevestigd worden. Laat dat maar aan ons over. Dankzij een ijzersterke nieuwe website kan geen ondernemer meer om Vestigen in Friesland heen!

opdrachtgever
Vestigen in Friesland
branche
overheid
tags
merkpositionering, content, development, webdesign

It giet oan

‘Eigenzinnig’ noemen ze Friezen wel eens. En eerlijk is eerlijk, dat kunnen we niet helemaal ontkennen. Waar de massa links gaat, gaan Friezen rechts. Dus da’s precies wat wij deden: niet alleen het jasje veranderen, maar óók dat wat er in het jasje zit. Tijdens een kickstart herformuleerden we de doelstellingen van Vestigen in Friesland, herzagen we het webdesign en stelden we de propositie en de kernboodschap van het initiatief op scherp. Dit vertaalden we naar een helder merkverhaal dat de basis vormt van ieder communicatiemiddel, ook dat van de nieuwe website. 

Digitaal ommetje door Fries ondernemerslandschap

Met de vertrouwde elementen van de oude website én een nieuw ‘stijlboek’ onder de arm, gingen onze webdesigners en developers aan de slag met een blauwdruk. Daarop volgde een overzichtelijk stijlvol webdesign, dat dankzij de ‘Friese kleuren’ en de prachtige fotografie volledig aansluit bij het initiatief van het initiatief. Wie een ‘rondje’ over de nieuwe website van Vestigen in Friesland maakt, maakt als het ware een digitaal ommetje door Friesland zelf. Of eigenlijk: door het ondernemerslandschap van onze provincie. Onze copywriters interviewden niet alleen de adviseurs bij de gemeenten, maar ook talloze ondernemers die dankzij Vestigen in Friesland nu flink furore maken. Het resultaat? Een website met haarscherpe, toegankelijke verhalen die de kracht van Vestigen in Friesland ademt. 

Boppe het maaiveld uit

Het merkverhaal klopt, de kernboodschap is helder en de website staat. Maar om je naam écht te vestigen, is meer nodig. Sterker nog, daarvoor moet je ‘t op zijn Fries doen. Anders dan anders; het hoofd boven het maaiveld durven uit te steken. Dat beseften onze collega’s van Vestigen in Friesland ook. Daarom ontwikkelden we een campagneconcept waarin ondernemers vertellen hoe zíj boven het maaiveld wisten uit te steken. Met de hulp van Vestigen in Friesland, that’s for sure. Want met een beetje steun gaat alles alleen nog maar naar Boppe. Vanaf het nieuwe jaar gaat de Boppe-campagne van start. Ben je ondernemer? Houd je ogen open!