fbpx

Succesvolle animaties voor jouw bedrijf

Een overtuigend en goed verteld verhaal neemt je mee op reis, motiveert en weet mensen te raken. Jouw bedrijf staat bol van verhalen. Verhalen die met de buitenwereld gedeeld moeten worden. Maar hoe val je op in een wereld waarin we overspoeld worden met informatie? Door jouw verhaal op een creatieve manier te vertellen. En dat is waar animatie nieuwe perspectieven biedt. Motion design - de combinatie van animatie, geluid en storytelling - is uitermate geschikt voor het vertellen, versterken en verspreiden van jouw boodschap. Immers verwerkt het menselijk brein losse feiten beter wanneer we die in een samenhangend en intrigerend geheel vertellen. Met animatie brengen we bij Junction jouw verhaal tot leven!

Van strategie en professioneel design tot videomarketing
Experts in motion design
Animaties die perfect aansluiten op jouw merkidentiteit

Breng je doelgroep in beweging met een verhaal dat creatief wordt verteld én blijft hangen

Hoe gaan we te werk?

Om tot de animatie te komen die bij jouw verhaal past, nemen we eerst de boodschap van jouw animatie onder de loep: wat wil jij de kijker vertellen? Welke informatie is relevant voor jouw klant? Waarom is dat relevant en op welk moment? Samen stippelen we de klantreis uit. Vervolgens gaan we aan de slag met een script. En wanneer dat akkoord is, gaan we echt aan de slag met jouw animatie. Junction heeft de specialisten in online video, concept, ontwerp, motion design en social media in huis om jouw verhaal tot leven te laten komen. Zo werken we van kop tot staart, van concept tot aan de laatste edit, aan jouw animatie. Zodoende past elk digitaal element binnen het verhaal van het merk en behalen we de gewenste resultaten.

stap afbeelding
Think

Strategieontwikkeling

We kijken samen wat je de kijker wilt vertellen, waarna we de klantreis uitstippelen. Op basis daarvan bepalen we de juiste strategie voor de inzet van animaties en de vervolgstappen binnen videomarketing.

stap afbeelding
Create

Creatief concept, script en visualisatie

We zetten het overkoepelende creatief concept en de look & feel neer. Daarna vangen we jouw verhaal in woord en beeld in het eigen script en het storyboard. We werken verschillende scènes tot in de puntjes uit.

stap afbeelding
Build

Animeren & monteren

Het script en storyboard zijn akkoord, nu brengen we het verhaal echt tot leven. De verschillende scènes in het storyboard worden geanimeerd tot een compleet bewegende animatie en het script wordt ingesproken door een gekozen stemacteur. Als ‘finishing touch’ voegen we muziek en geluidseffecten toe.

stap afbeelding
Optimize

Monitoren en bijsturen

We maken jouw animatie succesvol door hem op het juiste moment in de klantreis in te zetten. Want waar presteert jouw animatie het beste en is het het meest relevant voor je doelgroep? Door te monitoren en bij te sturen, optimaliseren we de klantervaringen rond jouw product of dienst.

De explanimation

Zoek je een manier om jouw complexe verhaal, gecompliceerde dienstverlening of ingewikkelde proces-of productinformatie te communiceren? Dan kan een explanimation, ook wel uitleganimatie, de oplossing zijn. In zo’n video smelten ‘explanation’ en ‘animation’, samen. Waar je met een (bedrijfs)video vaak beperkt bent tot het vastleggen van de realiteit, ben je met animatie in staat om een nieuwe wereld te creëren. De focus ligt op de essentie van je verhaal. In korte tijd ga je de diepte in die de kijker nodig heeft om jouw organisatie of onderwerp te begrijpen. Door deze korte storytelling ontstaat er direct een relevante context, vereenvoudigd en getransformeerd naar heldere communicatie. Koppel dit aan de vrijheid in kleurgebruik, typografie en de algehele lay-out, en het resulteert is een ‘custom made’ verhaallijn met verschillende scènes, eigen karakters, een setting en een sterk plot, passend bij de identiteit van je merk of organisatie.

Breng in korte tijd jouw krachtige boodschap over met animatie

Junction creëert de animatie die lekker wegkijkt, makkelijk te begrijpen is en informatief is voor je publiek. Door storytelling ontstaat er relevante context, vereenvoudigd en getransformeerd naar heldere communicatie. Zo breng jij je doelgroep in beweging!

Liever direct contact? Neem hieronder contact op via telefoon of WhatsApp.