fbpx

Neleman bezorgt wijn binnen één uur

In het verkeer moet je altijd je harses erbij houden. En met die vele bezorgers op de fiets tegenwoordig is het een tandje bijzetten, dus schakelden wij ook naar een hogere versnelling. Eerder bouwden we een flitsende webshop voor Neleman, maar daar bleef het niet bij. Onlangs implementeerden we Express-levering met bezorg-binnen-een-uur-bedrijf Packaly.

Wine online

“Ik wil online groeien!” Klonk het drie jaar geleden in een van onze vergaderruimtes. Derrick Neleman is wijnfanaat pur sang en heeft zijn eigen wijngaard in Valencia. De opbrengst hiervan verkoopt hij in biologische en veganistische vorm. Aan ons de taak om alles eruit te persen (op het gebied van verkoop dan). We maakten zijn wens waar door een knaller van een Shopware-webshop te bouwen.

De kurk is eraf!

Op basis van het e-commerce platform Shopware hebben we afgelopen jaren de webshop doorontwikkeld. Dit is een CMS (Content Management System) waarin de geplaatste bestellingen automatisch worden verwerkt en we bestellingen nauwlettend in de gaten kunnen houden. Zo hebben we overzicht op de wijnvoorraad en de werking van meerdere betaalopties en de bijbehorende vervoersmogelijkheden toegepast.

Finish nog niet in zicht

Voor het wijnmerk is the sky the limit. “Kunnen we binnen een uur wijn bezorgen?” Klonk de vraag vanuit Neleman en dus gooide het merk een lijntje uit bij Packaly; een bezorgbedrijf dat op de racefiets pakketjes binnen een uur bezorgt. We zeggen niet zonder reden heads together, hands together, dus creëerden we een koppeling met Packaly in de Neleman-webshop, die dat alles mogelijk maakt. Je kan je vast voorstellen dat er in het programmeurshok toepasselijk geproost werd op de eerste Express-levering.

Inmiddels is Express-levering een maand beschikbaar voor de steden Utrecht en Amsterdam. We kunnen zeggen dat de wijnflessen letterlijk het magazijn uitfietsen. Meer weten? Recent zat Derrick Neleman aan tafel bij de digitale talkshow De Ondernemer van Humberto Tan. Bekijk het gesprek over o.a. de vloeibare druiven hier: http://bit.ly/nelemandeondernemer.