fbpx
Hulp nodig?

Schakel direct met onze conversiespecialisten

Neem contact op

Hoe werkt conversie- optimalisatie?

Top! Je krijgt veel bezoekers op je website. Laten we er met conversie-optimalisatie voor zorgen dat zij op je site blijven en dat de gemiddelde conversie, en dus je omzet, per bezoeker omhoog gaat. Of je nu wilt dat zij contact met je opnemen, zich inschrijven voor je nieuwsbrief, een bepaald aantal pagina’s bezoeken of overgaan tot koop. Door het gedrag constant te analyseren, weten we waar de knelpunten zitten en hoe het gedrag verandert. Hierop optimaliseren we de website. Aangezien de laatste jaren het gebruik daarvan sterk is toegenomen, houden we rekening met de schaling en het gebruik van mobile devices. Of je nu ‘from scratch’ begint of je website wilt finetunen, bij Junction zorgen we met onze kennis van neuromarketing dat zoekmachine-optimalisatie en conversie-optimalisatie bij elkaar komen.

Google-gecertificeerde online marketeers
In-house programmeurs
10 jaar ervaring met webdesign

Conversie-optimalisatie is een lopend proces

logo logo logo logo

Hoe gaan we te werk?

Conversie-optimalisatie doen we niet eenmalig. Het is een lopend proces, waarin wij constant verbeteringen doorvoeren. Met tools als Google Analytics en gebruikersdata zoals mouse flow-analyses en heatmaps verzamelen we gebruikersdata waarmee we inzicht krijgen wat er gebeurt tijdens een bezoek. Waar komt de bezoeker binnen? Hoe verlaten ze de website? Werken alle pagina’s en links? Zijn je bezoekers binnen twee clicks waar ze willen zijn? Er zijn wel vierhonderd knelpunten die een goede conversie in de weg kunnen staan. Hebben we de ‘bottlenecks’ in kaart, dan dragen we verbeterpunten aan in ontwerp, site-inhoud, het menu en meer. Die aanpassingen gaan we A/B-testen, om uiteindelijk dé oplossing te vinden om de conversie van jouw website te optimaliseren.

stap afbeelding
Think

Analyse en verbeterplan opstellen

We beginnen met de analyse van de data, het gedrag van de bezoekers en de techniek van de website. Hiervoor gebruiken we tools als Google Analytics en gebruikersdata zoals muisbewegingen en heatmaps. Hierna formuleren we een verbeterplan en stemmen we samen met jou af welke aanpassingen relevant zijn en we gaan doorvoeren.

stap afbeelding
Create

Bezoekers overtuigen

We analyseren de data en komen erachter waar de knelpunten van de website zitten. Vervolgens gaan we aan de slag met redesign en gaan we de website-indeling herstructureren. Ondertussen schrijven onze copywriters ‘slimmere’ teksten die bezoekers overtuigen te ‘converteren’.

stap afbeelding
Build

Implementeren van oplossingen

We maken een nieuwe variant van de website en laten een deel van de websitebezoekers op de oude en op de nieuwe variant terechtkomen. Zo kunnen we A/B-testen testen welke pagina en welke elementen leiden tot het beste resultaat. Die elementen implementeren we op de nieuwe website, zodat de bezoekers zo optimaal mogelijk hun weg op jouw site vinden en tot conversie overgaan.

stap afbeelding
Optimize

Blijven optimaliseren

We blijven data, gedrag en techniek analyseren. Bezoekersgedrag en technologie veranderen immers continue. Daarbij voeren we A/B-tests, data-analyses en device tests periodiek uit, zodat we iedere keer alles uit jouw website kunt halen. Conversie-optimalisatie is een lopend proces.

SEO vs. Conversie-optimalisatie

Met conversie-optimalisatie zorgen onze specialisten dat jouw websitebezoekers binnen een unieke ervaring, eenvoudig binnen enkele clicks vinden wat zij zoeken. Snelheid is daarbij doorslaggevend voor het succes van de site. Niet alleen voor de bezoekers, maar ook voor Google. De zoekmachine plaatst je lager in de zoekresultaten als je een trage, logge website hebt waarvan de cache niet aan staat. Conversie-optimalisatie gaat hand in hand met advertising en SEO. Door pagespeed optimization toe te passen dragen we dus bij aan de conversie en de vindbaarheid van de site. Verder personaliseren we op klanttypen, koopfasen en gevoeligheid voor overtuigsingstechnieken. Met dit totaalplaatje creëren we een unieke ervaring voor elke bezoeker en verhogen we klantloyaliteit, je sales en je advertentie-inkomsten. Op deze manier haal je het maximale uit je budget en groeit je business!

Onze mensen

Wil jij weten hoe onze conversiespecialisten jouw business laten groeien?

Dagelijks zorgen onze conversiespecialisten voor intuïtieve websites waar (potentiële) klanten eenvoudig vinden wat ze zoeken. Of je nu net begint of je website wilt finetunen, wij zorgen voor een hoge return on investment.

Liever direct contact? Neem hieronder contact op via telefoon of WhatsApp.