fbpx

Visual storytelling

Storytelling is al eeuwenlang een van de krachtigste communicatievormen. In de wereld van nu, waar aandacht steeds schaarser wordt, heeft het nog niet aan kracht ingeboet. Tenminste, als het goed wordt ingezet. Jouw merkverhaal op een creatieve manier uitnodigend en helder maken met video, animatie of fotografie samen met én voor onze klanten. We zetten een productie op poten die resultaten oplevert. Met beeld, beweging, illustraties en geluid maken we je verhaal inspirerend en indringend. Zo zorgen ervoor dat jouw verhaal in één oogopslag wordt begrepen. Dat is visual storytelling door Junction.

Videostrategie

Elk merk heeft een verhaal en dat verhaal moet impact maken. Je hebt wel een idee hoe je dat met video wilt doen, maar je weet nog niet hoe. Samen met jou kijken we wat je boodschap inhoudt en welke informatie relevant is voor je doelgroep. We bedenken een overkoepelend creatief concept en een eigen look and feel. Dit ondersteunen we met een eigen script, bijpassend moodboard en storyboard met verschillende scènes uit je verhaal. Als dat allemaal op een rijtje is, stippelen we samen de customer journey uit. Daarmee bepalen we de juiste strategie voor de inzet van je video en vervolgstappen in het kader van videomarketing. Op deze manier werken we doelgericht en creëren we een waardevol eindproduct, voor jou en de kijker, op het moment van kijken en beyond.

Videoproductie

Ready, set, action! Online video is al lange tijd een populair en effectief middel om je verhaal te vertellen. Van korte videoboodschappen tot grote brand movies: video’s zijn voor merken en organisaties hét middel om naamsbekendheid te vergroten, meer leads te genereren en nieuwe mensen te bereiken. De mogelijkheden zijn dan ook eindeloos. Samen zoeken we uit hoe we video het beste voor jou kunnen inzetten. Eenmaal achter de lens, weten onze videografen precies wanneer en hoe ze een close-up maken, ieder gewenst detail kunnen vangen en wanneer ze uit moeten zoomen voor the bigger picture. We maken er een knallende video van in de juiste tone of voice, huisstijl en uitstraling die past bij jouw merkidentiteit. In onze studio of op locatie, we verzorgen alles: van script tot uitvoering. Hoe groot je productie ook is, reken maar dat jouw dienst met het juiste verhaal in de schijnwerpers komt te staan.

Videomarketing

Onze specialisten maken niet alleen prachtige films, met gedegen marketing zorgen ze er ook voor dat ze worden gezien. Daarbij staat de customer journey centraal. Het succes van je video hangt namelijk samen met het moment waarop je video wordt gezien. We creëren meer zichtbaarheid en activeren je doelgroep door jouw video online in te zetten met videomarketing. Het bereik wordt gemeten, net als de vervolgstappen van de kijkers. Waar nodig ondernemen we actie of optimaliseren we. Dit kan in de vorm van een nieuwe strategie om nieuwe doelen te realiseren. Social media leent zich perfect voor het tonen van jouw video. Hoe dit voor welk platform het beste werkt, weten we je precies te vertellen. Of het nou gaat om portretvideo’s, testimonials, aftermovies of how-to’s en commercials: wij zorgen voor een pakkende video met resultaat.

Animatie

Waar je met een (bedrijfs)video vaak beperkt bent tot het vastleggen van de realiteit, ben je met animatie in staat een nieuwe wereld te scheppen. De focus ligt op de essentie van je verhaal. Animatie maakt het mogelijk in korte tijd de diepte in te gaan om zo boodschap te begrijpen. Met onze animaties brengen we jouw verhaal tot leven. Onze animaties kijken lekker weg, zijn makkelijk te begrijpen en informatief voor je publiek. Door storytelling ontstaat er relevante context, vereenvoudigd en getransformeerd naar heldere communicatie. Zo brengen we je doelgroep op meerdere manieren in beweging. Koppel dit aan vrijheid in kleurgebruik, typografie en algehele lay-out en het resulteert in een custom made verhaallijn die het beste past bij jouw identiteit.

Fotografie

Een foto zegt meer dan duizend woorden. Een cliché, maar daarom niet minder waar. Je wilt het liefst een beeld dat jouw verhaal in oogopslag tot in detail vertelt. Met een goede foto wek je vertrouwen, straal je professionaliteit uit en identificeren klanten zich met je merk. Wij zorgen voor een professionele fotograaf die met ‘zwaar geschut’ niet één maar honderd plaatjes schiet. Jij kiest vervolgens de foto’s en het nabewerken begint. De specialisten van Junction creëren impact met beeld, maken je verhaal begrijpelijk en brengen je doelgroep in beweging. Of je nu een productfoto, webshopfoto of een bedrijfsrapportage wilt, onze fotografen creëren foto’s die je direct kunt inzetten voor jouw marketingcampagne, social mediabericht, website of webshop.

Infographics

Een infographic ontwikkelen is meer dan een mooi plaatje. Het is een vak apart. De kracht van een infographic is op een creatieve manier gecompliceerde informatie zo simpel mogelijk uitleggen. Een goede infographic biedt overzicht en duidelijkheid, is interessant voor de doelgroep en kent een mooie balans van kleuren, lettertypes en stijlen. Daarnaast is een infographic veelzijdig en makkelijk te delen, zowel binnen je organisatie als op social media. Bovendien is hij vaak eenvoudig van aard. Dat is ook de kracht van deze contentvorm, mits je het op deze juiste manier inzet. Wij weten hoe.

Expertises

Medewerker - Visual storytelling

Vragen?

Neem contact op met Marie-jetske als je meer wilt weten. Zij helpt je graag!

Contact opnemen

Merken waarvoor we werken

Onze specialisten

Meer weten over visual storytelling?

Liever direct contact? Neem hieronder contact op via telefoon of WhatsApp.